Torstaina oli toistaiseksi viimeinen pianotunti Helsingin Pianostudiolla. Loppuvuoden keskityn omien biisien tekemiseen ja julkaisuun. Onhan tässä taas jo kolme vuotta tunneilla käytykin.

Aloitin pianotunnit 10 vuoden tauon jälkeen syksyllä 2019. Olin miettinyt pianotunneille palaamista jo monta vuotta, mutta ajan ja rahan puutteen takia olin lykännyt hommaa. Kun 2019 sain selkäni kipeäksi ylitreenaamisen ja stressin seurauksena, vähensin reilusti treenaamista ja päätin varata ensimmäisen pianotunnin.

Näin kolmen vuoden jälkeen voin sanoa, että tunneille meneminen todellakin kannatti!

Miksi sitten menin pianotunneille? Eikö se 13 vuoden treenikokemus riitä siihen, että voisi soittaa ihan vaan kotonakin. Sehän olisi vieläpä täysin ilmaista? Tai olisiko kannattavampaa vain ostaa verkkokurssi?

Huomasin olevani tasannevaiheessa soittamisen suhteen. Yksin on todella vaikea haarukoida itselleen sopivantasoisia harjoitteita ja uraudun helposti soittamaan vain niitä vanhoja tuttuja kappaleita tai valitsen soitettavaksi niitä kappaleita, joiden oppimiseen ei tarvitse nähdä paljon vaivaa.

Näin itse valmentajana arvostan henkilökohtaista ohjausta todella korkealle. Arvostan sitä, että ammattilainen arvioi mun taitotasoa ja valitsee harjoitteita jotka kehittää, mutta ei kuitenkaan turhauta.

En ole koskaan ollut kova harjoittelemaan, mutta nyt olen tehnyt sitä huomattavasti enemmän. Kun tunnit on 1-2 viikon välein, tietenkin sinne haluaa mennä treenanneena. Ja vaikka ei olisi harjoitellut yhtään (koska elämään nyt vaan tulee aina kaikenlaisia esteitä ja jaksamisen haasteita), tulee ainakin läpikäytyä kappale uudestaan opettajan ohjauksessa ja sekin on jo parempi kuin ei mitään.

Entä mitä tunneilta jäi käteen? Olen saanut palautettua hyvin mieleen vanhoja pop/jazz puolen juttuja ja oppinut paljon myös uutta. Tuntuu, että jokin palanen on loksahtanut paikoilleen kevyen musiikin saralla.

Olen saanut valtavasti itsevarmuutta soittamiseen! Luovuus on tässä kolmen vuoden aikana lähetenyt lentoon tunneilta saaduilla harjoitteilla ja opettaja on antanut hyviä kommentteja ja uusia näkökulmia myös säveltämiini kappaleisiin. Tuskin tekisin nyt omaa musiikkia, jos en olisi aloittanut pianotunteja. Siitä olen kyllä äärimmäisen iloinen.

Vaikka kyseessä oli toistaiseksi viimeinen pianotunti, en kuitenkaan ole lopettamassa tunneilla käymistä kokonaan. Palaan pianotunneille kun olen saanut tämän musan julkaisuprojektin päätökseen.

Pin It on Pinterest

Share This