Siirsin kaikki vanhat blogipostaukset roskakoriin. Viimeisimmät niistä oli vuodelta 2017 enkä voinut enää allekirjoittaa niitä. Toisaalta hyvä niin. Siitä tietää että on kasvanut ja muuttunut.

Nyt kun viimeisimmästä ”Laihdutuskoodi” (Otava) kirjaprojektista on kulunut viisi vuotta, on päähän alkanut tulla jälleen uusia kirjaideoita. Olen tässä kirjoitellutkin tekstiä useita sivuja, mutta vielä ehkä se punainen lanka aiheeseen puuttuu. Katsotaan onko hommasta kirjaksi asti vai julkaisenko tekstejä esimerkiksi täällä blogin puolella.

Ehkä kirjan kirjoittamisen taustalla kytee myös halu ”korjata” asioita joista en enää ole samaa mieltä kuin ”Aktivoi aineenvaihduntasi” tai ”Laihdutuskoodi” -kirjojen kirjoitushetkellä. Sinänsä kirjoissa on ihan hyvääkin tietoa, mutta filosofiani yleisesti hyvinvointiasioihin on muuttunut aika radikaalisti noiden kirjojen jälkeen. (Ainakin Instagramissa minua seuraavat ovat saattaneet huomata tämän muutoksen.)

Kirjan kirjoittaminenhan on siinä mielessä keljua ettei jälkeenpäin voi ottaa sanojaan takaisin, vaikka ehkä haluaisi.

Kirja-ajatusten lisäksi olen elvyttänyt musahommat aivan todenteolla. Jos et tunne minua, niin ennen liikunta-alalle siirtymistä olin henkeen ja vereen muusikko ja myös opiskelin pianonsoittoa tosissaan. Monet asiat elämässä veivät kuitenkin innon musiikkihommiin jolloin löysin elämääni liikunnan – josta tuli myös ammatti.

Aloitin kuitenkin pianotunnit uudestaan syksyllä 2019. Olen aina tehnyt omia sävellyksiä, mutta keväällä 2021 uskaltauduin kokeilemaan myös laululyriikan kirjoittamista. On ollut ihanaa ja palkitsevaa tutkia tätä puolta itsessäni. Laulujen kirjoittamisen kautta pääsen kiinni alitajuntaan ja sieltä näyttää löytyvän vaikka mitä jännittävää.

Tänä viikonloppuna olenkin menossa elämäni ensimmäiselle sanoituskurssille. Kurssin järjestää laulaja–lauluntekijä Iisa Pajula, joka on kirjoittanut myös sanoitusoppaan ”Itke, kirjoita, laula” (Nemo). Luin Iisan kirjan kesälomalla ja suosittelen sitä lämpimästi, jos sanoittaminen kiinnostaa.

Joka tapauksessa, tällä hetkellä musiikin tekeminen innostaa enemmän kuin mikään pitkään aikaan. Innolla katson mihin tämä polku johdattaa.

Pin It on Pinterest

Share This