Helmi-maaliskuun vaihteessa syntyi jälleen yksi laulu. Syksyllä sisälläni kyti pitkään tarve kirjoittaa lauluja ilmastonmuutoksesta ja ilmastoahdistuksesta, ja tuolloin tein yhden biisin ekoterroristista. Tykkään siitä edelleen tosi paljon ja haluaisin julkaista biisin jossain vaiheessa kaiken kansan kuultavaksi, koska sanoitukset tuntuivat todella nerokkailta.

En kuitenkaan saanut purettua kaikkea ahdistusta siihen yhteen biisin. Siispä tein myös toisen ilmastoahdistusbiisin, joka meni mielestäni nappiin musiikillisesti että sanoitustensa puolesta. Koetin nauhoittaa biisistä demon, mutta eihän siitä mitään tullut kun tietokone / Focusrite sekosi. Älkää kysykö, sillä en todellakaan tiedä miten hitossa se on edes mahdollista.

Biisin kirjoittaminen lähti liikkeelle siitä, että menin taas pianon ääreen tapailemaan sointuja. Sieltä löytyikin sitten ihana sointukierto, johon jäin jotenkin jumiin. Aika nopeasti ensimmäinen säkeistö kirjoitti itse itsensä kun inspiroiduin soinnuista ja melodiasta niin paljon.

Kappaleelle ei tosin ole vielä nimeä. Tässä pätkä sen lyriikoista.

(Verse 1)
lasitetulla parvekkeella
kasvatan kaktusta
onko se viimeinen
olemassaoleva

hapenpuutteen kyllä huomaan
mutta en välitä
onko meillä kohta enää
ikimetsiä

(Chorus)
Pistä silmät kiinni
Pistä silmät kiinni
Ei täällä oon
mitään nähtävää
kaikki on kai hyvin
kaikki on kai hyvin
niin ainakin
koetan uskotella

Anu Marin, 2023
(Tekstin kopiointi tai levittäminen ilman lupaa kielletty.)

Kappaleella on jo oikeastaan kaikki säkeistöt valmiina, mutta C-osasta puuttuu vielä kunnollinen sanoitus / idea. En oikein meinaa saada kiinni siitä mihin suuntaan lähtisin biisiä siinä viemään. Sen pitäisi olla sellainen huippuhetki kuitenkin jossa tapahtuu ehkä jokin yllättävä käänne. Noh, jääköön se vielä mietintämyssyyn ja ehkä saan sen valmiiksi sitten kun pääsen joskus äänittämään sen hiton demon.

Toisenkin kappaleen tein alkuvuodesta ennen tätä biisiä. Onneksi sentään siitä sain demon purkkiin ja lähetinkin sen Jarille. Katsotaan mikä biisi tehdään seuraavaksi nyt kun ”Äiti” on saatu purkitettua ja julkaistaan 24.3.! En malta odottaa ensi viikon perjantaita!

Pin It on Pinterest

Share This