Perjantaina 24.3.2023 julkaistiin vihdoin debyyttisingleni ”Äiti”. Kappaleen pääset kuuntelemaan TÄSTÄ

Olen elänyt siis koko viikonlopun tällaisessa musiikki / biisikuplassa. Kuunnellut biisiä, kertonut siitä kaikille tutuille ja kavereille, tehnyt somepostauksia… Pidimme myös pienet juhlat Heikin fysioterapeutiksi valmistumisen ja minun biisinjulkkarin kunniaksi.

Vieläkin pitää välillä nipistää itseään, että mun biisi on oikeasti kaikkien kuultavissa kaikissa suoratoistopalveluissa. Spotify oli valinnut kappaleen jopa kahdelle soittolistalle: New Music Friday Suomi ja Suomi-indie Tänään. Siis minun masennusfolk-biisi samalla listalla Sannin ja Antti Tuiskun kanssa. Kun näin nuo listaukset, ensimmäinen ajatukseni oli: ”Tässä on pakko olla joku virhe. Ehkä tää mun biisi näkyy vaan mulla täällä listalla, mutta ei muilla.”

Oon ollut yllättynyt ”Äiti” -biisin kuuntelumääristä, mutta eniten palautteesta jota olen saanut. Ihmiset ovat kertoneet yksityisviesteissä masennuksesta, äidin menettämisestä, äidiltä tulleesta jatkuvasta moittimisesta tai siitä mitä haluaisi sanoa omille lapsilleen.

Juuri tätä on musiikki parhaimmillaan. Se herättää muistoja ja tunteita. Joskus huonoja, joskus hyviä. Uskon, että kaikki se parantaa ja tekee maailmasta helpomman paikan olla. On myös ihanaa nähdä miten oma biisi alkaa elää omaa elämäänsä julkaisun jälkeen. Jokainen antaa sille oman merkityksensä ja se on jotenkin tosi liikuttavaa ja kaunista.

Yksi parhaimmista jutuista on ollut se, että tosi monen ikäiset ihmiset on tykänneet biisistä. Olen saanut viestejä, että lapset on halunneet kuunnella biisiä ja toisaalta myös esimerkiksi useiden kavereiden vanhemmat on tykänneet siitä myös. Ehkä siinä kysymyksessä on jotain universaalia: ”Ja mä mietin mitä sanois mun äiti?”

Anu Marin, Äiti -kappaleen lyriikat:

mä oon kiertäny tän auringon
jo kolmekymmentäkaks kertaa
enkä tiedä mihin matka on
elämä vaan mua kuljettaa

ja mä mietin
mitä sanois mun äiti

kysynyt oon miksen saa mitään valmiiks
miksi on niin vaikee pysähtyy
elämä kävi mulle niin kalliiks
ja ajantaju täällä hämärtyy

ja mä mietin
mitä sanois mun äiti

lehdestä luin tänään kuinka voisin
miljoonabisneksenkin rakentaa,
kun vaan mieleltäni terve oisin.
en ees tiedä miks mua masentaa.

ja mä mietin
mitä sanois mun äiti
mä vaan mietin
mitä sanois mun äiti

mä oon kiertäny tän auringon
jo kolmekymmentäkolme kertaa
silti pelkään että jumissa oon
ikuisesti tässä marraskuussa

ja mä mietin
mitä sanois mun äiti

Anu Marin, 15.11.2021
(Tekstin kopiointi tai levittäminen ilman lupaa kielletty.)

Nyt kun ensimmäinen biisi saatiin maaliin, aletaan tekemään Jarin kanssa seuraavaa. Katsotaan millaisella aikataululla se saadaan valmiiksi, mutta Jarin lähettämien ideoiden ja demojen olen kyllä todella innoissani tästä seuraavastakin!

Pin It on Pinterest

Share This