Olin reilun viikon mittaisella joululomalla töistä Rebel Liftersiltä ja siihen väliin oli hyvä survoa äänitykset Jarin ja Liinun studiolla Laajalahdessa. Tällä kerralla meillä oli tavoitteena nauhoittaa kaikki loput piano- ja lauluraidat biisiä varten. Nyt on siis todennäköisesti kaikki olennainen purkitettu ja matskua voidaan alkaa työstää kunnolla eteenpäin.

Voin käsi sydämellä sanoa, että ne säveltämäni pianojutut kuulosti törkeen hyvältä ja mikä parasta, ne jäi soimaan päähän! Samalla pianosooloista saatiin C-osaan lisää pituutta, koska hitto ne vaan kruunasi sen koko biisin. Piano on vaan paras soitin.

Pianon lisäksi äänitettiin tietysti lisää laulumassaa ja stemmoja. Sen verran täytyy sanoa, että työskentelin täysin oman äänialani ulkopuolella. Ja se kyllä kuului. Onneksi stemmoissa ja muissa taustalauluissa ei ole niin väliksi miltä ääni kuulostaa. Ne kuuluu taustalta sen verran hiljaa (ja onneksi kuuluu), koska sen verran karun kuuloista rääkymistä homma välillä oli. Kannatti kuitenkin rääkyä, sillä lopputulos yllätti positiivisesti.

Äänitykset studiolla meni ohi todella nopeasti ja kotona harjoittelu kannatti, koska esim. pianot saatiin kerralla purkkiin. Biisiin tulee aivan eri tavalla syvyyttä, kun siihen saa kokonaisen bändin taustalle.

Tammikuun aikana saankin äänitteen kuunneltavaksi, jotta siihen voidaan tarvittaessa tehdä viimehetken muutoksia. Sen jälkeen biisi onkin sitten masterointia ja julkaisua vaille valmis. Apua miten nopeasti aika menee!

Ajatuksissani oli, että joululomalla pääsen myös kirjoittamaan rauhassa ainakin yhden uuden biisin. Koko vuosi on kuitenkin ollut niin kuormittava, että nukuin parhaimmillaan 10 tunnin yöunia ja siihen päälle vielä päiväunet päivittäin. Tämän lisäksi osa joulun väliviikon päivistä meni lähinnä itkiessä, kun vanha ja rakas lemmikkimarsuni kuoli yllättäen loman aikana. Loman viimeisenä päivänä sain vähän lyriikkaakin kirjoitettua, mutta ei siitä vielä ainakaan biisiksi asti ollut. Parempi kuitenkin sekin kuin ei mitään.

Hassua ajatellakin, että seuraavat äänitykset studiolla saattaa olla jo seuraavan biisin merkeissä! Enhän mä hommaa kuitenkaan yhteen biisiin jätä, kun varastossa on useita sellaisia jotka haluaisin julkaista.

Pin It on Pinterest

Share This