Pistetäänpäs muutama vinkki veden juomisesta kehiin, koska tiedän että moni teistä lukijoista juo aivan liian vähän (koska näen sitä valmennuksissa toistuvasti) ja enpäs itsekään ole yhtään sen parempi tässä asiassa. Nyt kuitenkin otetaan taas härkää sarvista ja pistetään hommat kuosiin! Eikös juu?! Ja jos sinulla on jotain vinkkejä veden juomisen helpottamiseen, niin viskaappas alle ja silloin kaikki voitta. Sillä hyvin nesteytetty kansa on aina iloisempaa, innostuneempaa ja vähemmän stressin alla. 🙂
Miksi veden juominen ylipäätänsä on tärkeää?

Vettä tulisi juoda 0,39dl/painokilo. Kun keho on hyvin nesteytetty, se poistaa tehokkaasti kuona-aineita ja tämä puolestaan parantaa immuunipuolustusta. Koska kehostamme yli 60% on nestettä, voi nestevaje tuntua väsymyksenä, lihasheikkoutena, päänsärkynä tai turvotuksena.

Janoa ei kannata odotella, jos haluaa pitää nestehukan loitolla (ja varsinkaan jos ei tunne janoa kuten minä). Usein tarvitaan 1-2% pudotus kehon nesteistä, jotta janon tunne alkaa ilmaantua. Jano voi joillekin näyttäytyä myös nälkänä. Tämä on hyvä ottaa huomioon etenkin jos tavoitteena on painonhallinta tai painonpudotus. Mikäli keho elää jatkuvasti nestehukan partaalla, se stressaa koko kehoa. Stressihormonin nousu vaikuttaa myös rasvan pakkautumiseen vararenkaaksi vyötärölle.

Vesi maistumaan!

Vesi on mielestäni lähtökohtaisesti tylsän makuista. Siispä suosittelen maustamaan sitä jollain jotta sen juominen olisi aavistuksen miellyttävämpää. Kannattaa kokeilla esimerkiksi tehdä itse jääteetä.

— Laita isoon kannuun kylmää vettä ja upota kaksi Clipperin teepussia sekaan. Anna liota jääkaapissa esim. 1-2h tai yön yli. Sitten vain vesipulloon mukaan tätä herkkua. Tarvittaessa voi makeuttaa nestemäisellä stevialla. Käytä laadukkaita teelaatuja. Esimerkiksi Clipperi on sopiva. Kaiken maailman Liptonin halppis teet maistuvat pahalle.

— Mausta vesi sitruunalla, pakastemustikoilla (tai muilla marjoilla), hedelmillä jne.

Tämän lisäksi vielä yksi HIENO vinkki. Valmennettavat olivat löytäneet todelle kivan sovelluksen, jolla voi lisätä veden juomista ihanalla tavalla. Olen aivan hulluna kaikkeen söpöön, kiljun ja huudan kuin pieni lapsi jos näen jotain eläimiä tmv. joilla on isot ja pyöreät silmät (kuten marsuilla :D). Sovelluksen nimi on Plant Nanny. Tässä siis kasvatetaan kasveja kastelemalla niitä aina samaa tahtia kun juot. Jos unohdat juoda ts. kastella kasvia, niin kasvi tulee surulliseksi eikä se kasva. Jos jaksat kastella kasvia tarpeeksi kauan, se kasvaa isoksi ja sen voi siirtää puutarhaan ja aloittaa seuraavan kasvin kasvattaminen.

Kahtokee nyt tuota minun höpönassukasvia! Sen nimi on Morso. Ja sille on kasvanut jo tommonen hieno oksa, kun olen kastellut sitä.

Tämä on paras peli mitä olen koskaan pelannut! Peli vieläpä muistuttaa päiväaikaan (klo 8-22), milloin pitää juoda. Lopputuloksena tässä on siis hieno puutarha ja mahdollisesti uusi opittu tapa juoda vettä. 🙂

Anun akilleen kantapää. 

Minulle veden juominen on ollut aina se suurin haaste terveellisistä elämäntavoista. Vaikka ei kuulosta vaikealle, mutta sitä se todella on jos ei vain ole jano eikä tykkää edes vedestä. Olen ns. kokeillut kaikkea, että saisin veden juomista lisättyä. Hetken se kestää ja sitten taas unohtuu.

Vesipullon mukana kuljettaminen on elinehto tämän tavan toteutumiselle ja sen seuraaminen, että pullo tulee juotua neljä kertaa päivän aikana tyhjäksi. Ilman maustettuja vesiä en saisi kiskottua nestettä alas. Oma suosikkini on pistää Poliquinin viherjauhetta (joka on siis ainut viherjauhe joka maistuu aivan mansikkamehulta) veden sekaan ja juoda sitä. Samalla tulee tankattua “kasviksia” tuossa muodossa.

Toistaiseksi Plant Nanny oli todellinen pelastaja. Motivoidun siitä yhtä paljon kun mun hymyilevästä hammasharjasta. 😀 (Joka siis hymyilee kun on pessyt hampaita 2min!)

Pin It on Pinterest

Share This