Ensin haluan kertoa blogini lukijoille, että nyt se on täällä! Jos haluat saada lisää energiaa, voimaa, iloa, polttaa rasvaa ja pitää itsestäsi hyvää huolta, niin seuraava juttu kiinnostaa varmasti. Järjetän kuuden viikon Bodyweight Boot Camp -valmennuksen, jossa treenit tehdään oman kehon painolla 15 minuutissa. Treenit ovat intervallitreenejä ja jokaiseen treeniin tulee mukana video jossa ohjaan kaikki liikkeet sekä treenaan sinun kanssa! Sinä ja minä voidaan siis hikoilla yhdessä ja voin tsempata sinua olohuoneessasi. 🙂 Keskustelufoorumi löytyy, joten siellä voi jakaa tuntojaan valmennuksen ajan. Ei muuta kuin starttaamaan hikiset treenit ja onnistumaan TÄÄLTÄ.
15 minuutin reseptit

Nyt on siis biosignature kurssi takanapäin. Aivan mahtavaa settiä ja täytyy sanoa, että tässä vuosien aikana kurssien taso on parantunut aivan HIRVEÄSTI! Huh huh. Aivot tuntui olevan hetken kurssin jälkeen täydellisen ylikuormituksen vallassa ja lähinnä muussia siitä tiedon määrästä mitä kurssilla sai. Kurssin vetäjänä toimi James LaValle ja mies puhui tuhtia asiaa kaksi päivää. Pitäisi oikeastaan käydä kurssi toisen ja kolmannen kerran uudestaan, jotta voisi omaksua tuota tietoa vielä enemmän. Asia ei ollut helpoimmasta päästä, mutta paljon tuli tietoa joka auttaa todella paljon asiakastyössä.

James LaValle kouluttamassa.

Ensimmäisen päivän aiheena meillä oli stressi ja kortisolihormoni. Tässä muutama lyhyt ajatus siitä:

– Stressi ei ole vain kortisolin eli stressihormonin nousua. Stressi on paljon muutakin. Se jättää jäljet kehoon ja kroonisena keho alkaa pitää stressiä normina. Aivot oppivat olemaan stressaantuneessa tilassa eivätkä osaa siitä enää ulos. Niitä pitää opettaa uudestaan. Esimerkiksi päivittäisellä syvähengityksellä saat happea aivoille ja opetat itsesi rauhoittumaan. Jos et hengitä, aivot ei saa happea. Simple as that.

– Stressi syntyy usean asian summana ja keho kokee kaiken stressin saman arvoisena. Näitä asioita ovat ruokavalio, lääkkeet, liikunta, ympäristön kemikaalit, geenit, henkiset stressorit, sairaudet (menneet, nykyiset ja tulevat sairaudet). Kaikki näistä tulevat kuormitukset siis lasketaan! Ylipäätänsä romahdus ei tapahdu yhden asian seurauksena. Jos seisot lähellä rotkoa voit ajatella jokaista stressikuormaa yhtenä askeleena lähemmäksi rotkon reunaa. Mitä enemmän asioita eli askeleita on, tulet sitä lähemmäksi rotkon reunaa. Lopulta se viimeinen askel tulee ja putoat. Tässä tapauksessa uuvut, sairastut, loukkaannut tmv.

– Unen korjaaminen on nro. 1 asia terveyden ja kehonkoostumuksen parantamisessa! Laita tämä asia kuntoon ensin! Älä väheksy unen merkitystä. Kehon ensisijainen tehtävä ei ole polttaa rasvaa, jos se on unen puutteesta stressin alla. Käytä vaikka paljon melatoniinia saadaksesi laadukkaan unen. Melatoniinista ei ollut LaVallen mielestä tutkimuksia, jotka osoittaisivat sen olevan vaarallinen. Sen sijaan huonon unen vaikutuksista on satoja tutkimuksia kuinka vaarallista se on terveydelle. Neljän tunnin yöuni esimerkiksi vähentää leptiinin (hormoni joka saa meidät tuntemaan itsemme kylläisiksi) tuotantoa sekä lisää greliiniä (hormoni joka saa meidät tuntemaan ruokahalua). Nälkä lisääntyi 24% ja erityisesti hiilihydraattipitoisten, makeiden, suolaisten ja rasvaisten ruokien himo lisääntyi. Ei siis ihme, että suklaalla päällystetty pekoni on ihmisten suosiossa Jenkeissä. 😀 Se on kuin hieroisi suklaalla päällystettyä pekonia suoraan aivoihin. 😀

– Stressin seurauksena kilpirauhasen toiminta heikkenee ja insuliini nousee pilviin. Poista stressiä ja voit korjata molempia asioita. Kun kilpirauhasen toiminta heikkenee jopa 20% insuliinireseptoreista on epäaktiivisena. Tästä seurauksena on hyperinsulinemia ja diabeteksen kohonnut riski.

– Kun kortisoli on jatkuvasti korkealla magnesium ja kalium eivät imeydy tehokkaasti vaan poistuvat virtsan mukana ulos kehosta. Tämä nostaa diabeteksen riskiä ja heikentää myös luustoa.

– Jos proteiinia ei ole riittävästi, luustoa ei voida vahvistaa!! Tämä on todellinen ongelma, kun ajattelen esimerkiksi omia asiakkaitani. Esimerkiksi krooninen stressi happamoittaa kehoa ja saa luuston heikkenemään. Magnesium ym. mineraalit eivät imeydy tehokkaasti kehon käyttöön. Tähän kun lisätään se, että proteiinia ei saada riittävästi, osteopenian riski kasvaa.

– Mitä korkeampi on stressihormoni, sitä vähemmän kehossa on testosteronia ja sitä suurempi on insuliiniresistenssi.

– Matalasykkeistä liikuntaa on oltava mukana viikossa jotta immuunipuolustus voi palautua. Tämä tarkoittaa siis liikuntaa 55-75% maksimisykkeestä.

– Valmennuksissa näkee usein ihmisiä, jotka eivät lähde heti laihtumaan. Usein tällaisille henkilöille iskee epätoivo ja jopa turhautuminen. Tässä vaiheessa moni alkaa hilata niitä kaloreita vielä alemmas kuin ne alun perin oli ja valmennus saatetaan lopettaa. Fakta on kuitenkin se, että niin kauan kun kehossa on tulehdusta, stressitaso on korkea ja insuliinin kanssa ongelmia EI KEHON ENSISIJAINEN TEHTÄVÄ OLE POLTTAA RASVAA!!!! Nämä asiat on saatava kuntoon ensin! Kuinka kauan tällaisen tilan korjaamiseen menee? Yleensä noin viisi kuukautta. Tämän olen todennut myös valmennettavillani (silloin kun ihminen on oikeasti uskonut mitä sanon ja totellut ohjeita, niin on päässyt näkemään tämän tuloksen). Se mitä tällaisessa tilanteessa pitää tehdä, on jatkaa hyväksi havaituilla ohjeilla. Pysyä niissä ja luottaa. Ongelmat eivät ole syntyneet kuukausissa, ne ovat syntyneet vuosissa. Metabolia pitää korjata, jotta kalorit saadaan ylös ja aineenvaihdunta normalisoitua. Kehon pitää vahvistua ja korjautua ennen kuin se viedään seuraavalle levelille.

Omakohtaisesti tämä aihe kyllä kosketti isosti. Olen oikeastaan vähätellyt ehkä hieman stressin vaikutuksia. Stressi tuntuu ja näkyy ja vaikuttaa joka puolella kehossa! Menen edelleen liian myöhään nukkumaan ja unirytmini taitaa olla hieman sekaisinkin tästä johtuen. Olen aamuisin usein väsynyt ja usein myös iltapäivällä aivoni ovat hetkellisesti hyytelöä. Illasta virkistyn ja tästä syystä sitten myös valvon. Jos haluan olla energinen ja terve ja haluan pitää T4 –> T3 konversion kunnossa, niin minun täytyy parantaa unta ja lisätä stressin hallintaa! Varsinkin kun minulla on jo ollut ongelmia tässä muunnossa jo aiemmin.

– Otan enemmän magnesiumia kuin aikaisemmin.
— Magnesiumin määrää voisin kokeilla nostaa. Ensinnäkin se parantaisi lihasten toimintaa ja minulla on edelleen toisinaan lihasheikkoutta. Jos magnesiumia on liian vähän keho menee maitohapoille. Kilpirauhasen vajaatoiminta heikentää myös insuliinivastetta. Siispä magnesiumista on apua myös tähän. Suositus kurssilla oli noin 7-10mg/oma painokilo. Lähdetään kokeilemaan.

– Teen rentoutusharjoituksen JOKA PÄIVÄ 2 x 2min.
— Niin kiire ei edes minulla voi olla, etten voisi tehdä tätä. Jo näin pieni määrä vaikuttaa stressitasoon positiivisesti. Rentoutuksessa on tärkeintä frekvenssi. Siitä ei siis ole niin paljon hyötyä jos yrität viikon välein tehdä rentoutusta 30min. Pitäisi tehdä päivittäin vähän.

– Lisää kromia
— Parantaa T4 –> T3 konversiota. Auttaa tasoittamaan verensokeria ja insuliinia ja aktivoi insuliinireseptoreita. Lisää glukoositransporttereiden määrää, joten täsä glukoosi kulkeutuu paremmin lihassoluun.

– Ota matalasykkeistä harjoittelua 1 x viikossa yöpaaston jälkeen. Suorituksen kesto max 45min, mutta usein parempi on jopa 30min. Tämä tarkoittaa siis oikeasti matalasykkeistä harjoittelua eli 55-75% sykemaksimista. Tässä myös tärkeää on se, että tehdään maksimissaan 2 x viikossa ja lepopäivinä, kun ei tule muuta raskasta liikuntaa.
— Tämän on todettu tutkimuksissa lisävän PGC-1 alfaa. Tämä tarkoittaa, että saadaan käyttöön enemmän mitokondrioita (solun energiakeskuksia). Myös oksidatiivinen stressi vähenee.

IMG_1615

Katsotaan josko saisin oksennettua samanlaisen artikkelin myös toisesta kurssipäivästä. Nämä on hyvää kertausta itsellekin. 🙂

Pin It on Pinterest

Share This