Spartan gear ohjaajakoulutus ohi. Oli ihana tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uutta. Omassa kehonhallinnassani on paljon parannettavaa vielä ja näillä eväillä on myös hyvä lähteä kunnostamaan tätä puolta.
Tykkäsin koulutuksesta erityisesti Eveliinan tavasta ohjata. Todella selkeitä ohjeita ja liikkeet olivat juuri sitä mitä olin tullut koulutukselta hakemaan. Käsilläseisontaa ja sen variaatioita, pressejä, krokotiili, keskivartalotreeniä, ranteiden treeniä, punnerruksia jne. Kaikki tällainen kiinnostaa minua erittäin paljon.

Kyselin myös Eveliinalta hänen pitämistä bodyweight treeneistä Helsingissä. Mukaan voisin mennä vaikka tasoni ei olekaan kovin korkea. Siitä se sitten kyllä kehittyisi. Täytyy ainakin käydä kokeilemassa tässä lähiviikkoina! 🙂 Oli myös kiva jutella Even kanssa yleisesti urheilusta ja harjoittelusta. Hyviä näkemyksiä ja tykkään maanläheisestä, järkevästä suhtautumisesta liikuntaan.

Ei iteltä onnistu vielä, niin piti ottaa kuva Eveliinan taidonnäytteestä. :D Tähän voisi pyrkiä!

Opin myös yhden uuden taidon! Nyt päälläseisonnan alkeet luonnistuu jo varmasti ilman tukea. Olen miettinyt paljon, että miten lähtisin kehittämään käsilläseisontaa, koska pelkkä ponnistaminen seinää vasten on aika holtitonta liikkeen opettelun kannalta. Ensin tulisikin lähteä rakentamaan pohjaa erittäin vahvoista lavoista ja keskivartalosta sekä rakentaa liikkuvuutta, jotta myös hallittu käsilleseisonta onnistuisi. Sehän on tietysti tavoitteena. Lisäksi tulisi tehdä PALJON toistoja, jotta keho oppii liikettä. Eli ihan sama asia kuin missä tahansa taitoharjoittelussa.

Antin opetustyyli oli myös hyvä. Tykkään huumorista ja kuitenkin tietynlaisesta vakavuudesta ja siitä, että asiat sanotaan suoraan. Jos kyykkytekniikka on p**seestä, niin se pitää voida sanoa ja sitten lähdetään rakentamaan uutta tekniikkaa. Annan myös arvostusta ihmiselle joka kerrankin opettaa punnerrukset, leuanvedot ja kyykyt oikein. Olen nähnyt jo liikaa vajaita liikeratoja, huonoa tukilihaksiston käyttöä ja tästä aiheutuneita ongelmia… Yksikin kouluttaja voi muuttaa jo monen ihmisen elämän parempaan suuntaan.

Olipa mukana myös Spartan Gearin Unkarin pääkouluttaja ja WBPF Fitness maailmanmestari Gabriella Bánkuti. Oli kyllä aikamoinen paketti tämä nainen! Supertiukka, lihaksikas ja vahva kroppa. Todella sympaattinen tyyppi. 🙂 Gabin vetämästä treenistä jäi muutama tosi kiva liike mieleen ja niitä pitää kyllä hyödyntää omassa harjoittelussa sekä ohjatessa muiden treeniä.

Eve, Anu ja Gab bodypeukkuineen

Oikeastaan ainut juttu mikä ei sopinut minulle koulutuksessa oli treenien määrä. Liian nopeasti, liian kovaa, liian usein jne. on huono yhdistelmä tälle kropalle. Olisin siis ennemmin käyttänyt sen ajan tekniikan kovaan opiskeluun ja harjoittelemiseen. Toki koulutuksessa pystyi itse määrittämään paljon kuinka kovaa tekee ja tekeekö ehkä ollenkaan ja näin myös kevensin treenejä tuntemuksen mukaan. Ihan turha vetää oksennus kurkussa, koska hermosto ja aivot väsyy ja tiedon vastaanottaminen vain heikkenee ja oikeaoppiset, uudet liiketekniikat on vaikeampi omaksua. Paikat tuli tästä hölläämisestä huolimatta kipeäksi, joten se kyllä riittää minulle.

Semmoinen viikonloppu siis tällä kertaa. Nyt siis vain kovasti harjoittelua näillä uusilla opituilla asioilla. Eiköhän tämäkin kroppa tule taas hieman vahvemmaksi ja monikäyttöisemmäksi. 🙂 No entä sitten sen päälläseisonnan alkeet? Todistusaineistoa. Toivottavasti joskus saan katsella, että “tuosta lähdettiin ja tänne asti on tultu”.

Suoristuu suoristuu!

Pin It on Pinterest

Share This