Meitsillä ehti olla tässä synttäritkin 14.5. (25v 20v tuli juuri mittariin ;)). Siispä sen kunniaksi päätin tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni raakakakun. Raakakakut on erittäin tuhtia tavaraa, joten vain pari palaa riittää ja siitä tulee jo täyteen. Rasvaa on siis suhteellisen runsaasti näissä, mutta sitäkin enemmän vitamiineja ja valkaistua sokeria ei lainkaan.
Raakakakkuohje

Raakakakun ideana on siis se, ettei mitään sen ainesosia kuumenneta, jolloin ravinteet säilyvät. Samalla välttyy siltä paistamiselta, jossa ainakin meikäläinen on mestari polttamaan lähes kaiken. 😉 Reseptin otin netin syövereistä täältä, mutta mielestäni pohja jäi liian ohueksi. Siispä tähän alla olevaan reseptiin on laitettu 1,5 x pohjan ainekset. Tarvitset myös irtopohjavuokan ja jonkun järeän blenderin tai monitoimikoneen.

Pohja:
1,5 dl kuivattuja karpaloita
1,5 dl pekaanipähkinöitä
0.75 dl auringonkukansiemeniä
0.75 dl kookosöljyä
3 rkl kookossokeria
0.45 tl suolaa
0.75 tl kardemummaa

täyte:
5 dl cashewpähkinöitä
1 dl vettä
2 dl kookosöljyä
1.5 dl kookossokeria
2 dl kaakaovoita
1 tl vaniljansiemeniä
0.2 tl suolaa

kuorrute:
1 dl tyrnimarjoja
3 kpl kuivattuja aprikooseja
0.5 dl vettä
0.5 dl kookossokeria
1 dl kookosöljyä

Laita ensimmäisenä cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään 2 tunniksi.

Laita pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja surauta tasaiseksi massaksi. Painele massa vuokan pohjalle käsin. Laita pohja pakkaseen täytteen valmistuksen ajaksi.

Huuhtele liotetut cashewpähkinät kylmällä vedellä pariin kertaan. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi kuumassa vesihauteessa. Laita täytteen ainekset monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi seokseksi. Kumoa täyte jäädytetyn pohjan päälle ja laita jähmettymään takaisin pakkaseen. Kun täyte on kokonaan jäätynyt, voit siirtää kakun tarjoilualustalle. Laita kakku vielä pakkaseen kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Sulata jälleen kookosöljy. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi. Kaada kuorrute jäätyneen kakun päälle ja anna valua myös hieman reunojen yli. Lopuksi laita koko komeus takaisin pakkaseen. Ota kakku pakkasesta jääkaappiin noin 2-3 tuntia ennen tarjoilua.

Pin It on Pinterest

Share This