Tähän ruokaan sain idean veljeni luona käydessä. Olen aiemminkin tehnyt täytettyjä tomaatteja vaan ikinä niistä ei ole tullut näin hyviä! Valmistukseen tarvitset seuraavat aineet:
-8-9 tomaattia
-1 munakoiso
-jauhelihaa (itse käytin aamupalalta jääneet tähteet)
-TUORETTA basilikaa
-vuohenjuustoa
-suolaa, pippuria, paprikamaustetta

Kaiverra tomaateista onttoja sisältä. Ota kaikki sisukset talteen erilliseen kuppiin. Leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla (voit lisätä munakoison sekaan myös sipulia, mutta meillä sitä ei käytetä syystä että Heikki on sille aivan törkeän yliherkkä…). Mausta munakoisoja hieman suolalla. Lisää joukkoon valmiiksi paistettu jauheliha ja tomaattien sisukset. Mausta mielesi mukaan edellä mainituilla mausteilla ja muista maistella seosta koko maustamisen ajan. Näin opit maustamaan ruokaa ja ei tule ylilyöntejä mausteiden kanssa. Lisää viimeisenä tuore pilkottu basilika. Kun jauheliha-munakoisoseos on valmista, survo se tomaattien sisään ja pilko päälle vuohenjuustoa.

Paista uunissa 200 asteessa tai grillissä niin, että tomaatit ovat pehmeitä, mutta säilyttävät kuitenkin muotonsa. OLE TARKKANA NÄITÄ KYPSENTÄESSÄ! Lörähtävät todella äkkiä muutoin. Koska epäilin, että en saa tarpeeksi proteiinia näistä, niin otin sitten vielä kaveriksi hieman tuota tekemääni jauhelihatäytettä. Sekin oli pelkiltään tosi namia 😛

Täytetyt tomaatit

Pin It on Pinterest

Share This